La Brădet, o familie se ocupă cu dragoste și grijă de continuarea tradiției locale din zonă, oferindu-le celor care vor să pună pe masă cele mai deosebite lactate, produse făcute doar din lapte românesc.

Astfel, reușesc să ducă mai departe, tradiția lactatelor savuroase din zona de munte a Argeșului.

„Suntem oameni simpli, prietenoși, calzi și sinceri, și producem lactate după rețete nealterate în timp, „neîmbunătățite” cu oarece adaosuri ca să fie mai gustoase sau mai arătoase. Producem după rețete românești, cunoscute de toți, cu gust natural, cu lapte românesc, dar în condiții moderne.”

„Am luat premii. Am păstrat gustul autentic. Suntem cunoscuți și iubiți pentru produsele naturale. Asta e bine!
Dar impactul pe care îl au lactatele noastre de la munte pentru cei care le consumă...
Asta este mult, mult mai important!”

Acum jumătate de secol luat ființă vechea fabrică de prelucrare a laptelui de la Brădet, localitate care a dat numele cașcavalului foarte apreciat și cunoscut sub același nume. În acest loc, atestat documentar din 14 mai 1503, a fost produs Cașcavalul Brădet de către călugării Schitului Brădet, cașcaval cu o rețetă deosebită și o formă rotundă specifică, ușor de recunoscut.

Pentru continuarea tradiției Cașcavalului Brădet, unitatea încă produce acest sortiment de cașcaval, deținător al un atestat de produs tradițional.

În anul 2001, familia Badea a achiziționat locația actualei fabrici, locul de producție al renumitului cașcaval Brădet. ”Am copilărit, am crescut în acest peisaj unic al naturii, am beneficiat de liniștea acestor zone și m-am simțit obligat să fac ceva pentru aceasta zona care m-a format ca om.  Așa a luat naștere noua FABRICĂ DE LACTATE BRĂDET.”

În anul 2003 a început reconstrucția din temelie a noii fabrici, reconstrucție care a durat până în anul 2005.

În iunie 2005 au apărut primele produse ale noii fabrici Brădet, urmând ca în anii următori acestea să ajungă unele dintre cele mai apreciate produse din zonă.

În anul 2008 a avut loc un incendiu în urma căruia fabrica a suferit distrugeri majore. Au fost distruse, atât fabrica, cât și depozitele de produse finite.

Dupa patru luni, în anul 2009 fabrica a fost reconstruită și a început să producă din nou.

Începând cu anul 2010 Brădet a derulat un proiect de investiții prin fonduri europene și a investit în tehnologia de producție mai mult de  3.500.000 de euro.

Produsele se găsesc inclusiv pe plan internațional în Italia, Anglia, Spania, Germania, Cipru și Belgia.