Crochete de cartofi și cașcaval Brădet Clasic

Crochete de cartofi cu cașcaval Brădet Clasic
Timp de pregătire
30 mins
Timp de gătire
5 mins
Răcire la congelator
30 mins
Timp total
35 mins
 

O rețetă simplă, dar gustoasă, care pune în valoare cașcavalul Brădet Clasic, alături de cartofi și verdețuri.

Fel: Gustări
Din bucătăria:: Românească
Porții: 4 oameni
Ingrediente
  • 500 g Cartofi
  • 300 g Pesmet
  • 500 g Ulei pentru prăjit
  • 2 Ouă
  • 200 g Cașcaval
  • 1 legătură Pătrunjel
  • 1 linguriță Cimbru tocat uscat
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • 1 lingură Usturoi granulat
Instrucțiuni
  1. Cartofii se spală şi se fierb 30 minute în apă cu sare. Se curăţă când încă mai sunt calzi şi se rad sau se pasează ca pentru piure.

  2. După ce se se răceşte, piureul se amestecă cu sare, piper, pătrunjelul tocat, cimbrul și 150-200g pesmet

  3. Se pregătește pesmetul pentru crochete amestecându-l cu sare, piper, boia și usturoi granulat.

    Apoi, tăiem cașcavalul în baghete micuțe.

  4. Se formează crochetele, se dau prin făină, ou şi pesmetul pregătit, apoi se prăjesc la foc iute într-o tigaie încinsă cu mult ulei. Se servesc fierbinţi, ca aperitiv sau garnitură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *